Massage met edelstenen | Voordelen

Massage met edelstenen

Voordelen van een massage met edelstenen

Edelstenen zijn al eeuwenlang populair over de hele wereld. Dat is niet alleen omdat ze er prachtig uitzien. Er zijn namelijk diverse culturen en samenlevingen die overtuigd zijn van de geneeskrachtige en ontspannende werking van edelstenen. Om deze reden worden edelstenen dan ook wel voor massages gebruikt. Wat zijn dan de voordelen van edelstenen bij een massage? Dat lees je hier in dit blog!

Effect van edelstenen

Volgens sommige overtuigingen hebben edelstenen bij een massage een unieke en zuivere trilling die ze met mineralen aan je huid geven. Hiermee worden er bepaalde blokkades opgeheven en word je energieveld gereinigd. Bij deze massage zorgen de edelstenen ervoor dat je lichaam in evenwicht komt, doordat het herstellend vermogen van je lichaam geactiveerd wordt. De edelstenen zorgen ervoor dat stress en spanning worden weggewerkt en dat er nieuwe, positieve energie voor in de plaats komt. Zowel voor lichaam als geest.

Edelstenen speciaal voor massages

Er zijn veel verschillende soorten edelstenen die geschikt zijn voor een massage. Welke het beste is, hangt af van waar jouw lichaam en geest behoefte aan hebben. Hieronder een overzicht met de werking van elke edelsteen:
  • Rozenkwarts: heeft een kalmerend effect dat het hart opent voor liefde
  • Obsidiaan: effectief bij trauma’s, werkt pijnstillend en ontgiftigt je lichaam
  • Jaspis: biedt een protectieve en aardende kracht, die assertiviteit en het vertrouwen om in actie te komen opwekt
  • Jade: zorgt voor rust en ontspanning in het lichaam bij stress
  • Bergkristal: een neutrale en zuivere steen die als versterker werkt voor andere edelstenen
Naast de soort edelsteen is ook de vorm van belang. Er zijn diverse kristallen die voor massages gebruikt kunnen worden. Denk hierbij aan een massagestaaf, een roller voor je gezicht of een schraper.

Wie heeft er baat bij?

Het fijne van een massage met edelstenen is dat het voor iedereen nuttig en effectief kan zijn! Van jong tot oud. Het is wel altijd aan te raden om van tevoren even te informeren naar de effecten van de diverse edelstenen. Zo weet je zeker dat je de juiste stenen kiest voor jouw behandeling. Heb jij ervaring met een massage met edelstenen? Deel je ervaring met ons via het contactformulier.